Butik Al Kauthar Banting

 BUTIK AL KAUTHAR 

Butik AL Kauthar Banting

(TELEKUNG EKSKLUSIF AL KAUTHAR)

 

Alhamdulillah syukur kepada hadrat Ilahi Atas limpah dan kurniaanNya BUTIK Al KAUTHAR kini di buka Di Banting Selangor..Selawat dan Salam Buat Nabi Junjungan Nabi Muhammad saw Serta Keluarga dan Sahabat sekaliannya

 

Tempoh saya bersama Al Kauthar kini mencecah hampir 2 tahun. Banyak cabaran dan pengalaman yang menarik bersama sama Al Kauthar. Suka dan Duka silih berganti. Sangat seronok apabila bersama keluarga Al Kauthar ini. Hanya dahulunya menjadi seorang Dropship sahaja dan merupakan seorang Suri Rumah. Kini Segalanya dah berubah sama sekali. Namun, ini semua bukan suatu yang mustahil jika kita benar benar tekad ingin berubah. Pasti ada jalan dihadapan. Allah swt dan Rasul selalu bersama sama kita. Yakin lah!!!. Saya tidak menyangka untuk berada di tahap ini sekarang. Namun saya percaya doa Guru, dan Keluarga serta sahabat handai yang menyebabkan kejayaan ini semua.

 

Butik Al Kauthar Banting secara Rasmi di buka pada 15/8/17 Selasa. Sesuatu yang menarik ialah.Di kala tengah sibuk mengemas stok untuk di gantung awal pagi tu, datang sepasang suami isteri ni dari Salak Tinggi ke Butik Al Kauthar Banting. Alhamdulillah pasangan ini merupakan pelanggan pertama Al Kauthar Syukur Ya Allah. Butik Al Kauthar Banting di buka dari pukul 10 pagi hingga 6 petang setiap hari. insayAllah operasi Butik Al Kauthar di lanjutan dari jam 10 pagi hingga 9 malam pada hari Jumaat dan Sabtu.

Butik Al Kauthar

Butik Al Kauthar Banting

Matlamat Butik Al Kauthar ialah Meraikan Tetamu Allah. Justeru itu Butik Al Kauthar berharap agar dapat membantu Bakal bakal tetamu Allah mendapatkan kelengkapan Haji dan Umrah yang selesa dan sempurna InsyaAllah. Kami juga berhasrat di samping membantu jemaah dari sudut kelengkapan, kami dapat juga memberi nilai tambah kepada jemaah dengan berkongsi info info dan persediaan ilmu untuk ke tanah suci. Dengan itu secara tidak lansung memberi persediaan dari sudut mental dan rohani kepada jemaah. Alhamdulillah, Butik Al Kauthar banting telah mengadakan satu sessi Tausiah Haji 2018 pada 21 Julai yang lepas yang di hadiri oleh jemaah haji 2018, sessi tausiah telah di sampaikan oleh Mudir Ribath Darussalam iaitu Ustaz Mohd Azizul Ashraf bin Sanusi. Tajuk Tausiah Haji 2018 ialah Haji bukan sekadar Ibadah tetapi Perjalanan Hati Menuju Allah. Syukur Alhamdulillah majlis tausiah telah berjalan dengan lancar dan sempurna. InsyaAllah kami akan mengadakan lagi sessi tausiah untuk masa yang akan datang.

BUTIK AL KAUTHAR BANTING- MAJLIS TAUSIAH HAJI 2018

 

[TERKINI: VIDEO BUTIK AL KAUTHAR BANTING TELAH DISIAP]

Syukur ke hadrat Ilahi kerna video Butik Al Kauthar Banting telah pun siap sepenuhnya dan boleh di tonton oleh seluruh rakyat Malaysia. Butik Al Kauthar Banting kini telah berwajah baru dengan dekorasi yang telah di tambah baik. Mudah mudahan suasana Butik Al Kauthar Banting yang baru akan memberi keselesaan dan keceriaan kepada jemaah yang berkunjungi ke butik kami.,,InsyaAllah. Bakal bakal tetamu Allah boleh berkunjung ke Butik Al Kauthar Banting untuk mendapatkan kelengkapan Haji dan Umrah anda. Apa lagi..Marilah menonton video Butik Al Kauthar Banting.

Harapan kami agar kehadiran Butik Al Kauthar Banting ini dapat membantu Bakal Bakal Tetamu Allah untuk membuat persiapan dari sudut kelengkapan ke tanah suci dan pada masa dapat memkongsi ilmu persediaan rohani untuk mengerjakan ibadah Haji dan Umrah… AMIN

 1. Julina Haryati says:

  السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُُِ
  بِسۡـــــــــمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡـمَـٰنِ ٱلرَّحِـــــــيم ِ

      💜ALHAMDULILLAH💜  
  💜DONE💜       
  🌠🌱🌼🌠🌱🌼🌠🌱🌼🌠
              🌱🌼🌠🌱🌼
                   🌠🌼🌱
                        🌱
         

  TERIMA KASIH ADMIN SUDI BERKONGSI REZEKI DENGAN KAMI..

  ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

  Semoga BISNES semakin maju di masa akan datang…..

  ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
   
  💋💋Semoga dimurahkan REZEKI ADMIN berlipat kali ganda

  ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

  Semoga KAYA & BERJAYA dunia akhirat

  ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

  Semoga TERSELIT REZEKI SAYA kali ni disini InsyaAllah.

  ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

  ALLAH sahaja yg dpt membalas perkongsian ini.  #AMINN

 2. Assalamualaikum puan Yana..Alhamdulillah syukur ke hadrat ilahi kerana Allah telah pilih puan untuk menerajui perniagaan telekung ini.sesuai dgn syariat Islam disamping dpt mnyampaikan mesej serta dakwah kpd kaum muslimah terutama dlm mnjaga adab dan aurat di dlm solat mahupun luar solat.

  Semoga dpt mengekalkan institusi perniagaan ini ke arah globalisasi membuka dan menarik minat lebih ramai lagi ummat nabi Muhammad untuk mendekatkan diri kepada Sang Pencipta.

  Selamat maju jaya.semoge sntiasa diberkati Allah.inshaAllah.amin.

 3. siti nurul nadirah says:

  Assalamualaikum semoga annurbiz terus maju dalam bisnes ini .. semoga ada rezeki saya untuk memperolehi telekung yang superb best nie .. in sya allah andai ada rezeki saya .. saya nak hadiahkan telekung nie pada umi saya nanti .. 😘😘

 4. assalamualaikum….semoga butik al kautar banting terus maju & sukses dlm perniagaan…moga dilimpahkn & dmurahkan rezeki…Aamiin2 ya rab..😘😘😘😘

 5. Nurul Nadiah Binti Zainol Abidin says:

  Semoga Telekung Al Kauthar terus maju di masa depan…. Saya sangat kagum dengan pengasas & Staff Al Kauthar kerana berjaya mengeluarkan produk Telekung & brg keperluan Haji…produk yg sgt penting bagi semua umat Islam….

  #mogaadarezekisaya
  #dpttelekungpercuma

 6. Ingat Solat.. ingat telekung Al Kauthar.. semoga Allah terus memimpin dan memperbaiki urusan kita di sini sebagai bekal kita ke sana… di sini hanya persinggahan tapi di sana adalah hakiki…

 7. Siti Zanariah Binti Md Nuri says:

  Tahniah Puan Yana,semoga perniagaan Butik Al Kauthar Puan terus berkembang maju inshaAllah mendapat barokah & sentiasa dirahmati Allah.

Leave a Reply

CommentLuv badge