Butik Al Kauthar Banting

 BUTIK AL KAUTHAR 

Butik AL Kauthar Banting

(TELEKUNG EKSKLUSIF AL KAUTHAR)

 

Alhamdulillah syukur kepada hadrat Ilahi Atas limpah dan kurniaanNya BUTIK Al KAUTHAR kini di buka Di Banting Selangor..Selawat dan Salam Buat Nabi Junjungan Nabi Muhammad saw Serta Keluarga dan Sahabat sekaliannya

 

Tempoh saya bersama Al Kauthar kini mencecah hampir 2 tahun. Banyak cabaran dan pengalaman yang menarik bersama sama Al Kauthar. Suka dan Duka silih berganti. Sangat seronok apabila bersama keluarga Al Kauthar ini. Hanya dahulunya menjadi seorang Dropship sahaja dan merupakan seorang Suri Rumah. Kini Segalanya dah berubah sama sekali. Namun, ini semua bukan suatu yang mustahil jika kita benar benar tekad ingin berubah. Pasti ada jalan dihadapan. Allah swt dan Rasul selalu bersama sama kita. Yakin lah!!!. Saya tidak menyangka untuk berada di tahap ini sekarang. Namun saya percaya doa Guru, dan Keluarga serta sahabat handai yang menyebabkan kejayaan ini semua.

 

Butik Al Kauthar Banting secara Rasmi di buka pada 15/8/17 Selasa. Sesuatu yang menarik ialah.Di kala tengah sibuk mengemas stok untuk di gantung awal pagi tu, datang sepasang suami isteri ni dari Salak Tinggi ke Butik Al Kauthar Banting. Alhamdulillah pasangan ini merupakan pelanggan pertama Al Kauthar Syukur Ya Allah. Butik Al Kauthar Banting di buka dari pukul 10 pagi hingga 6 petang setiap hari. insayAllah operasi Butik Al Kauthar di lanjutan dari jam 10 pagi hingga 9 malam pada hari Jumaat dan Sabtu.

Butik Al Kauthar

Butik Al Kauthar Banting

Matlamat Butik Al Kauthar ialah Meraikan Tetamu Allah. Justeru itu Butik Al Kauthar berharap agar dapat membantu Bakal bakal tetamu Allah mendapatkan kelengkapan Haji dan Umrah yang selesa dan sempurna InsyaAllah. Kami juga berhasrat di samping membantu jemaah dari sudut kelengkapan, kami dapat juga memberi nilai tambah kepada jemaah dengan berkongsi info info dan persediaan ilmu untuk ke tanah suci. Dengan itu secara tidak lansung memberi persediaan dari sudut mental dan rohani kepada jemaah. Alhamdulillah, Butik Al Kauthar banting telah mengadakan satu sessi Tausiah Haji 2018 pada 21 Julai yang lepas yang di hadiri oleh jemaah haji 2018, sessi tausiah telah di sampaikan oleh Mudir Ribath Darussalam iaitu Ustaz Mohd Azizul Ashraf bin Sanusi. Tajuk Tausiah Haji 2018 ialah Haji bukan sekadar Ibadah tetapi Perjalanan Hati Menuju Allah. Syukur Alhamdulillah majlis tausiah telah berjalan dengan lancar dan sempurna. InsyaAllah kami akan mengadakan lagi sessi tausiah untuk masa yang akan datang.

BUTIK AL KAUTHAR BANTING- MAJLIS TAUSIAH HAJI 2018

 

[TERKINI: VIDEO BUTIK AL KAUTHAR BANTING TELAH DISIAP]

Syukur ke hadrat Ilahi kerna video Butik Al Kauthar Banting telah pun siap sepenuhnya dan boleh di tonton oleh seluruh rakyat Malaysia. Butik Al Kauthar Banting kini telah berwajah baru dengan dekorasi yang telah di tambah baik. Mudah mudahan suasana Butik Al Kauthar Banting yang baru akan memberi keselesaan dan keceriaan kepada jemaah yang berkunjungi ke butik kami.,,InsyaAllah. Bakal bakal tetamu Allah boleh berkunjung ke Butik Al Kauthar Banting untuk mendapatkan kelengkapan Haji dan Umrah anda. Apa lagi..Marilah menonton video Butik Al Kauthar Banting.

Harapan kami agar kehadiran Butik Al Kauthar Banting ini dapat membantu Bakal Bakal Tetamu Allah untuk membuat persiapan dari sudut kelengkapan ke tanah suci dan pada masa dapat memkongsi ilmu persediaan rohani untuk mengerjakan ibadah Haji dan Umrah… AMIN

KELAS ULTRA TUAN FAHMY ADAM @ KALAH ULTRAMAN TARO

KELAS ULTRA AWESOME

Tanggal 26hb Mac 2017, Ahad lepas, merupakan tarikh Team Al Kauthar menghadiri kelas VIP ULTRA Tuan Fahmy Adam. Yanaa merupakan salah seorang yang dipilih untuk menghadiri kelas tersebut…Alhamdulillah diberikan kesempatan oleh Allah swt untuk sama sama berada dalam majlis ilmu ini. dalam keadaan yang agak sarat dah ni, sebab dah masuk 37++ bulan ni, jalan udah lah tak berapa nak laju..hehehe pinggang sakit..ingat tak? yang Yanaa kena admit masuk wad Hospital Banting hari tu sebab salah makan dan kemudiaannya kena sakit pinggang sangat..Syukur dah baik sebelum kelas Ultra ini berlansung Alhamdulillah. Terima kasih pada Mak Yanaa and Suami tercinta sebab faham keadaan Yanaa.. dan benarkan untuk menghadiri kelas Ultra yang awesome ni.

Dalam Kelas ini banyak input baru yang diperoleh yang sangat berguna untuk newbie bisnes ataupun founder bisnes. ini kerana halatuju bisnes kita yang nak berkembang ini di perincikan dalam satu map..what map??? biar betui..hehehe Betui..map tersebut di panggil LEAN CANVAS..seakan akan juga seperti BMC ..namun yang ini secara online..Superbkan heheh

sebolehnyer kita dalam berbisnes tak nak langgar tembuk, berdarah hidung, main biola bawah pokok ketapang (bak kata Founder Yanaa PUan Norliza ) dan apa saja kesilapan yang kecik2 yang boleh melemahkan dan mengagalkan kita. Oleh itu kena persiapan kan diri kita ini dengan weapon betul tak? persiapkan diri ini dengan ilmu agar kita tidak mudah tersasar dan FOCUS ( FOCUS ONE COURSE UNTIL SUCCESS) gitu

Antara apps yang best untuk dikongsi ialah photofunia  sahabat semua boleh lah godek2 kat situ, just add your picture dalam templete2 yang sangat pelbagai, boleh rujuk pic di bawah ni. Antara pic yang yanaa guna templete billboard, macam hebat jer lah kan hahahah

amboi banyak benor pic yang di show off..hihi..so sahabat semua boleh guna tau apps ni letak lah pic produk ker guna templet yang disediakan. Kelas Ultra habis pukul 5 petang gitu, tak terasa sangat lah dari pagi kelas nyer..sebab kebanyakkan kelas ini adalah praktikal sahaja banyak guna labtop ya, Hand on, bagus sangat bagi Yanaa lah, input mengenai bisnes juga sangat berbaloi untuk di praktik kan dalam bisnes kita. Telekung al Kauthar boleh pergi jauh dengan mengaplikasikan apa yang telah di ajar oleh TUan Fahmy, Insya ALLAH..

Persaingan telekung di kala ini sengit jugak kan, sebab banyak pilihan telekung yang banyak di pasaran, namun telekung cotton Al Kauthar punyai ciri2 nya yang tersendiri untuk memenuhi permintaan para muslimah di luar sana, Telekung murah online boleh juga jadi sebahagian carian Telekung Al Kauthar, apabila ramai orang yang dok cari telekung yang mampu milik tapi kualiti tip top setanding dengan telekung siti khadijah yang ramai orang dok sebut2 tu, telekung travel dah jadi trademark Al kauthar juga, sebb ada design khas umrah haji, dan mudah di bawa berjalan sbb sejuk ringan dan sangat selesa gitu. Pelbagai pilihan telekung online yang di tawarkan oleh Tlekung Al Kauthar, menepati ciri2 untuk di bwa umrah dan haji..betui betui betui. Telekung Sembahyang secara memang dah berinovasi dan telekung al kauthar merupakan salah satu daripada nyer..Amin..celoteh sat pasal telekung erk hihii

Kelas di akhiri dengan pemberian sijil kepada peserta kelas Ultra, kelas ni kecik jer tau, sebab Tuan Fahmy nak fokus kepada peserta yg hadir, Team Al kauthar ada dalam 10 org gitu, yeah dapat sijil seronok lah erk kikiki. Apa apa pun diucapkan jutaaan terima kasih Tuan FAhmy Adam dan juga Founder Telekung Al Kauthar Puan NOrliza yang memberi peluang pada yanaa Alhamdulillah, tak lupa buat sahabat sahabat yang turut sama membantu yanaa semasa di kelas, Al maklum lah mak buyung katakan..antara pic semasa di kelas

Kak Nazmin dan Tuan Fahmy… Team Al Kauthar

Kak Mahya dan Tuan Fahmi, TUan Harith dan Tuan Fahmi

Founder Telekung Eksklusif Al Kauthar Puan Norliza

dan ini Yanaa kemain lagi senyum hihihi

p/s buat sahabat nak tahu lebih lanjut mengenai apa yang dipelajari oleh Yanaa boleh komen di bawah erk.boleh yanaa sharekan InsyaAllah

Assalamualaikum wbt

Yanaa

Annurbiz

010 3407769